V dnešním světě se děje spousta věcí. Ale bohužel v tomto případě je většina myšlena v negativním slova smyslu. Hospodářská krize, která se nám nevyhla, navíc padla vláda.......samé nepříjemné zprávy. Člověk se obává, jak to všechno dopadne, co s ním bude. A řekněme, že oprávněně. I když každý doufá, že se to nějak srovná a zase bude brzy dobře...
Ale ten strach, ten je tu pořád. A často bývá horší, než situace sama. Ale mnohdy tyto těžké situace lidi stmelí, poznají přátelství, naučí se vzájemně si pomáhat.
Vlastně, když to tak vezmu, ekonomická krize má přeci jen i pozitivní stránku - uvědomíme si, že nepotřebujeme každou věc, kterou hned uvidíme za výlohou, naučíme se šetřit a budeme si vážit toho, co máme. A že nám to k životu bohatě stačí. Protože šťastný a kvalitní život můžeme žít i bez toho hmotného bohatství. Tady bych připojila jeden výrok od našeho kněze: "Člověka přece nevytváří to, co má, ale to, kým je." 
A když člověk nebude myslet jen na sebe, ale i na druhé, tím více se přiblíží k Bohu.
Proto mějme otevřené oči i otevřená srdce!

Nebojte se!
Moc Kristova kříže a vzkříšení je větší než veškeré zlo, z něhož by člověk mohl mít strach. Kristus po svém zmrtvýchvstání řekl apoštolům a ženám: „Nebojte se!“

Tato slova potřebujeme dnes možná více, než kdy jindy. Je nutné, aby zesílila jistota, že existuje ten, kdo drží v rukou osudy tohoto pomíjivého světa. A tento někdo je Láska ... Jen on se může plně zaručit za slova „Nebojte se!“.
Jan Pavel II.